Select Page
Lichtsnelheid

Lichtsnelheid

by | 15 jun 2022 | Dagelijks leven

De biografie van Tim leunt op het stuur terwijl ik een bladzijde omsla. Tim Bergling (Avicii) bevindt zich in Oman, het land waarvan ik weet dat hij daar zal overlijden. Ik zit met Tamara in de auto, het is te koud om nog buiten te zitten. Deze keer hebben we gekozen voor een camping, we zijn de enige met een tentje. Ik kijk op mijn horloge en stoot Tamara aan; het is al vijf over elf ‘s avonds. In de schemering lopen we samen naar het toiletgebouw, blauw tv-licht straalt uit verschillende campers.

Het duurt niet lang meer totdat het Midsommar is, de langste dag van het jaar. Ineens realiseer ik me dat het ongeveer halverwege onze tijd in Zweden valt, na Midsommar zal het aftellen wellicht gaan beginnen. Terwijl ik op Tamara sta te wachten, scroll ik door onze oude blogs heen. Ik denk aan de foto’s van de kust, het wieltje van mijn horloge en de bossen in het binnenland. Met een glimlach denk ik aan onze to-do-list, die ondanks alles eerder gegroeid is dan geslonken.

Want geef toe, hier krijg je niet gauw genoeg van:

Terug bij onze auto pak ik mijn boek en zoek ik in de kofferbak naar een lampje. Ik wil in het tentje nog even verder lezen, maar nu het tegen half twaalf loopt, is extra licht toch nodig. Na een tijdje sla ik de laatste bladzijde om en doe mijn lampje uit. Wat moet Tim hebben bezield, hoe heeft zijn leven zo kunnen lopen, wiens schuld is zijn vroegtijdige overlijden? Met een zucht draai ik me om in mijn slaapzak. We móeten naar het Avicii-museum in Stockholm.

Omslagfoto: Tösse, Zweden; juni 2022

Meer uit: Dagelijks leven

Verder lezen:

Verandering van spijs…

Aan de rand van een bos op Hönö eet ik een fika-broodje naast de auto. Stukjes bladerdeeg...

Blanco

Er liggen tientallen kaarten voor ons op tafel met aan weerszijden een groot glas Noors bier. Mijn...

Tour(en)

De afgelopen weken even geen blogs, maar we hebben niet stilgezeten! Nederland, Noorwegen,...

3 Reactie(s)

3 Comments

  1. Gerrit

    Voordat jullie weggaan, komen we als kring toch zeker nog naar jullie toe. En we zijn excited. Dus op de helft zijn betekent nog niks, de tweede helft wordt nog mooier hoop ik.

    Reply
    • Tamara

      Jaa, heel tof! We zijn heel benieuwd wat de komende tijd ons gaat brengen 🙂

      Reply
  2. Puzzel

    Jij in mij nu ik in jou? Dat is bijzonder.

    Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tamara & Hermen